GESCHIEDENIS

In 2010 kwam ik bij een zolderopruiming een partij British Leyland folders tegen. Ik vroeg me af of het leuk zou zijn die op een of andere manier op het internet te tonen. Na enig zoekwerk kwam ik tot de conclusie dat er geen sites bestonden die integraal een folder tonen en ik besloot zelf zoiets te bouwen. Na enig experimenteren vond ik in 2011 de huidige bladersoftware. Daarmee bouwde ik een site die ik het British Leyland Foldermuseum noemde. De eerste folder was die van de Triumph 2500TC.

Eind 2011 vond ik ook nog een reeks camerafolders. Ik realiseerde mij dat die in een British Leylandmuseum niet thuishoorden. Daarom doopte ik het museum begin 2012 om in het Foldermuseum der Verloren Merken. Een paar maanden later besloot ik internationaal te gaan en voegde ik Engelstalige pagina's toe. Eind 2012 leek het me beter de hele site in het Engels op te zetten, aangezien 95% van de bezoekers van buiten Nederland komt. Alleen de informatiepagina's zijn nog in twee talen beschikbaar. In de zomer van 2013 heb ik de site drastisch gestroomlijnd.

In 2014 zag ik steeds meer bezoekers met een Android apparaat langskomen, maar de bladertechniek werd niet door Android ondersteund. Ik moest op zoek naar een universeel bladertool. Dat is PageFlip5 geworden. Helaas kun je niet meer bladeren met Internet Explorer 8 of ouder. Maar nu XP niet meer wordt ondersteund, sterft het gebruik daarvan snel uit. De nieuwe bladersoftware kent snellere downloadtijden waardoor ik grotere plaatjes kan toepassen. En dat is nodig aangezien de resolutie van schermen steeds hoger wordt.

Design 1Link

BROCHURE MUSEUM

MAP